Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Publieke waarde uitgemeten

18 november 2021
In opdracht van het Ministerie van SZW, Directie Stelsel en Volksverzekering heeft het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership het policy paper ‘Publieke Waarde uitgemeten: Interne sturing is externe verantwoording’ geschreven.

Centraal in het paper staat de vraag welke publieke waarden toegepast kunnen worden in de sturingsrelatie tussen SZW en de zbo’s. Het paper beschrijft in hoeverre publieke waarden de mogelijkheid bieden voor een nieuwe, evenwichtige set KPI’s voor zbo’s en doet aanbevelingen over hoe die publieke waarden een positieve bijdrage kunnen leveren aan de sturingsrelatie tussen SZW en zbo’s.

De KPI's worden kritisch onder de loep genomen in het paper. Ze zouden moeten voortvloeien uit de processen waarop publieke organisaties sturen. Naast de kwantitatieve wijze dienen ze dan ook op een kwalitatieve wijze ingevuld te worden, waardoor er ruimte komt voor meer narratieve manieren van verantwoorden. Zo komen interne sturing en externe verantwoording met elkaar in verbinding te staan.

Bekijk het rapport

Meer informatie over het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership