Pieter Veerman benoemd als universitair docent

12 december 2021
De Faculteit Religie en Theologie (FRT) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) benoemt met ingang van 1 april 2022 Pieter Veerman tot Universitair Docent. Als onderzoeker en docent versterkt hij de faculteit en het aan de faculteit gevestigde Cornelis Graafland Centrum (CGC), en werkt mee aan de verdere uitbouw van het CGC. Deze aanstelling wordt gesponsord door de Gereformeerde Bond (GB). Op deze wijze bestendigen en versterken FRT en de GB hun jarenlange samenwerking.

Veerman zal bij de faculteit werkzaam zijn binnen de afdeling Beliefs and Practices, die onder leiding staat van VU-hoogleraar Miranda Klaver. Klaver is verheugd over zijn benoeming: “Veerman is een enthousiaste en bevlogen theoloog die de theologie en de gemeentepraktijk met elkaar weet te verbinden.” Ook GB-algemeen secretaris Piet Vergunst is enthousiast over de benoeming: “Dankbaar zijn we dat Pieter Veerman zijn kennis van de gereformeerde theologie in het algemeen en de Reformatie in het bijzonder in een academische context kan verdiepen, om bij te dragen aan de vorming van studenten.”

Over Pieter Veerman

Sinds 2006 is Veerman werkzaam als gemeentepredikant in achtereenvolgens de hervormde gemeenten van Lopikerkapel, Wilnis en Katwijk aan Zee. Hij is in 2016 gepromoveerd op een onderzoek naar gebedsonderwijs in de Heidelbergse Catechismus en sinds die tijd geassocieerd onderzoeker aan de PThU in Groningen. Naast zijn aanstelling bij de VU zal Veerman voor de helft van zijn werktijd werkzaam blijven als gemeentepredikant.

Meer informatie over de Gereformeerde Bond.