Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ouder worden op werk: beurs voor onderzoek Mariska van der Horst

14 september 2021
Mariska van der Horst van de afdeling Sociologie heeft een UKRI (UK Research and Innovation)-subsidie ontvangen als medeaanvrager binnen een consortium van collega’s in het Verenigd Koninkrijk (Hoofdaanvrager: prof. Wendy Loretto, University of Edinburgh): “Beyond the 10 000 steps: Managing less visible aspects of healthy ageing at work”.

UKRI heeft een “Industrial Strategy Challenge Fund” (ISCF) opgericht om grote maatschappelijke uitdagingen waarmee bedrijven in het Verenigd Koninkrijk te maken heeft het hoofd te bieden. Eén van de uitdagingen is een ouder wordende samenleving. Binnen deze uitdaging heeft het consortium een onderzoeksvoorstel ingediend en gehonoreerd gekregen om te kijken naar de gezondheid en welzijn van oudere werknemers en zelfstandigen. 

Hierbij is er specifieke aandacht voor meer verborgen onderdelen van gezondheid op het werk (zoals menopauze en cognitieve achteruitgang). Het ambitieuze interdisciplinaire onderzoek zal bestaan uit zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek, een specifieke focus hebben op het ontwikkelen van mogelijke interventies, en aandacht hebben voor variatie in de groep ‘oudere werkenden’. Het doel van het project is het aanmoedigen van investeringen van het bedrijfsleven in gezond ouder worden op het werk, werkgevers in staat te stellen om kennis en talent van oudere werknemers te behouden, en mensen te ondersteunen in hun werk. Volg het project op Twitter: @ShawProject