Marieke van der Linden kandidaat Jonge Theoloog des Vaderlands

18 oktober 2021
Marieke van der Linden (25) is de kandidaat van de Faculteit Religie en Theologie voor de verkiezing Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-2022.

Marieke is recent afgestudeerd aan de onderzoeksmaster Religion and Theology met haar onderzoek naar hoop in een seculiere tijd. In reactie op de coronacrisis heeft zij zich verdiept in het belang van hoop in tijden van grote onzekerheid. Ze vraagt zich wat hoop is, hoe het zich manifesteert in een seculiere samenleving en hoe we onderscheid kunnen maken tussen religieuze en niet-religieuze vormen van hoop. Met haar achtergrond in de sociale wetenschappen en interesse in filosofie benadert ze theologie bij voorkeur multidisciplinair.

Na haar afstuderen is Marieke aan de slag gegaan als medewerker van de Graduate School of Religion and Theology waar ze promovendi van de Faculteit Religie en Theologie op weg helpt in hun promotietraject.

Sinds 2018 wordt er naast een jaarlijkse Theoloog des Vaderlands ook een jonge theoloog gekozen. Deze jonge theoloog is niet langer dan een jaar afgestudeerd en jonger is dan 30 jaar. De huidige Jonge Theoloog des Vaderlands is Mark de Jager, oud-student van de PThU.

Op 28 november 2021 wordt tijdens het programma Jacobine op Zondag van de KRO/NCRV bekend gemaakt wie de nieuwe Jonge Theoloog wordt, naast de bekendmaking van de nieuwe Theoloog des Vaderlands en het beste theologisch boek van het jaar.