Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Lowlandsbezoekers leren hun digitale schaduw kennen

7 juli 2021
Instagram, Facebook, YouTube. Deze platformen weten meer van ons dan ons lief is. Maar wat precies eigenlijk? Dit jaar kunnen Lowlandsbezoekers hun digitale voetafdruk laten meten en deze delen met een groep communicatiewetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam en de UvA.

In het zogeheten Digitale Voetsporen Lab kunnen deelnemers hun data live bekijken: van bezochte websites en bekeken video’s op YouTube tot gedeelde foto’s en uitgedeelde likes. Na hun data te hebben bekeken kunnen ze kiezen deze aan de wetenschap te ‘doneren’. Op deze manier willen de onderzoekers een beeld krijgen van online gedrag en welke invloed dat heeft op de nieuwsconsumptie.

Het experiment maakt deel uit van het wetenschapsprogramma Lowlands Science en is een samenwerking tussen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (dr. Mariken van der Velden, dr. Kasper Welbers, dr. Wouter van Atteveldt en Felicia Loecherbach) en de Universiteit van Amsterdam (dr. Judith Möller, dr. Damian Trilling, Marieke van Hoof, Zilin Lin, Monika Simon).

Het project wordt geleid door Felicia Loecherbach en Marieke van Hoof. Het team staat van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus tussen 12:00 en 20:00 uur op het Lowlands Science terrein.