Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kijktips van en met docenten HOVO Amsterdam

9 juni 2021
Suzanne Roelofs en Koen Vossen, docenten bij HOVO Amsterdam delen enkele kijktips met u over Scandinavische architectuur en politiek en populisme.

Wat is kenmerkend voor Scandinavische architectuur? Suzanne Roelofs, docent bij HOVO Amsterdam: “Scandinavische architectuur wordt getypeerd door heldere vormen, veel aandacht voor natuurlijk licht, een mooie landschapsintegratie, comfort en het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid. Die insteek levert al decennia lang prachtige, goed functionerende gebouwen op.” Haar tip: bekijk de inspirerende voorbeelden van hedendaagse Scandinavische Architectuur in dit YouTube-filmpje.

Suzanne Roelofs vertelt u meer over de  hedendaagse en eerdere bouwwerken in de online cursus Scandinavische architectuur op 28 en 30 juni, en 5 en 7 juli.

Buitenlanders die naar de Nederlandse politiek kijken, valt één ding direct op:  Wat een enorme hoeveelheid politieke partijen zijn er in dat kleine land! Maar liefst 17 fracties zijn er inmiddels in de Tweede Kamer. De vraag is hoe dit enthousiasme om nieuwe politieke formaties op te richten moet worden geduid. Is het een teken dat de Nederlandse democratie in blakende gezondheid verkeert of is het een symptoom van grote  politieke ontevredenheid?

Koen Vossen is politiek historicus en is geïnteresseerd in onder meer politieke partijen, populisme en dictaturen. In deze korte video gaat hij in op de vraag: POLITIEK in 5 min: Waarom stemde er vroeger bijna niemand op een populist in Nederland? - YouTube – Niet het hoofdonderwerp van zijn zomercursus, wél een kennismaking met Koen Vossen. Meer weten? Zie de cursus Verleden, heden en toekomst van de politieke partij, op 28, 30 juni en 5, 7 juli.

Aanmelden voor beide cursussen is mogelijk t/m 21 juni.