Jardo Stammeshaus is 'Innovatiefste student van Nederland'

1 oktober 2021
Science Business and Innovation-masterstudent Jardo Stammeshaus mag zich de 'Innovatiefste student van Nederland 2021' noemen. Met deze benoeming wint hij een volledig verzorgde trip naar Silicon Valley en 5000 euro.

Jardo werd verkozen met zijn startup Liion Power. Daarmee werkt hij aan de ontwikkeling van duurzamere Li-ion batterijen. Deze batterijen spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. Ze zitten in je smartphone, laptop, koptelefoon, muziekboxen en zelfs in je E-Bike. Het probleem met deze batterijen is dat ze langzaam degraderen. Met zijn startup werkt aan een oplossing voor dit probleem.

De verkiezing is een initiatief van INNOVATE, Quest en Quote. Vanuit tientallen verschillende scholen en universiteiten in Nederland hebben meer dan honderd studenten ideeën ingezonden voor ‘De innovatiefste student van Nederland’. De jury heeft uit deze inzendingen tien finalisten gekozen.

Tijdens een verhitte pitch battle tussen de finalisten in de Eusebiuskerk te Arnhem is de felbegeerde prijs uitgereikt door Urgenda-directeur Marjan Minnesma aan de winnaar. De volledige jury bestond uit: Richard Burger (Oprichter Swapfiets), Marjan Minnesma (Directeur Urgenda), Paul van Riessen (Hoofdredacteur Quote) en Philip Fontani (Hoofdredacteur Quest).

De bekendmaking is terug te zien via deze livestream.