Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Iris Veerbeek nieuwe junior fellow Ethiek van het Antropoceen

17 juni 2021
De Faculteit Religie en Theologie (FRT) en het Instituut voor Milieukunde (IVM, onderdeel van de Bèta Faculteit), hebben Iris Veerbeek MA benoemd tot Junior Fellow 2021 in de Ethiek van het Antropoceen.

Iris gaat werken bij FRT (Beliefs & Practices) en is op 1 juni begonnen met haar werkzaamheden. Haar termijn loopt door tot december 2021. Iris Veerbeek schreef onlangs een uitstekende masterscriptie over de toegevoegde waarde van het gebruik van religieuze middelen in het Nederlandse burgerschapsvorming voor het versterken van reflectie op ecologie.

Veerbeek is alumna van onze faculteit. Ze onderbrak haar studie aan FRT voor een academisch jaar aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, waar ze zich specialiseerde in de interreligieuze dialoog tussen christendom en jodendom. Daarna rondde ze onze masteropleiding Building Interreligious Relations af (2021).

Promotieonderzoek
In haar promotieonderzoek gaat Veerbeek onderzoeken hoe religieuze gemeenschappen in een post-seculiere samenleving kunnen deelnemen en bijdragen aan het publieke debat over ecologie en klimaatverandering. Tijdens de periode van haar Fellowship zal ze een onderzoeksvoorstel ontwikkelen en een wetenschappelijk artikel schrijven op basis van haar masterscriptie. Ook zal ze een aanvraag voorbereiden voor het verkrijgen van externe financiering voor haar PhD-project. Veerbeek wordt begeleid door VU-hoogleraar Peter Ben Smit.

Ethiek van het Antropoceen
Het programma Ethiek van het Antropoceen is een gezamenlijk initiatief van FRT en IVM waarin jaarlijks een of meer tijdelijke wetenschappers worden aangesteld. Curatoren zijn VU-hoogleraren Philipp Pattberg (IVM) en Gijsbert van den Brink (FRT). Als alternatief komen een Senior Fellow en een of meer Junior Fellows in aanmerking. Na prof. Pim Martens als Senior Fellow van vorig jaar, verwelkomen we nu Iris als onze nieuwe Junior Fellow. Eerdere Fellows waren onder meer prof. Ernst Conradie (Senior) en Eva van Urk MA (Junior). Het programma is gericht op het onderzoeken van de maatschappelijke relevantie van levensbeschouwelijke tradities voor het aanpakken van milieukwesties.