Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Het menselijk lichaam als muurkunst in MF

25 mei 2021
In het Gebouw MF is sinds kort van het souterrain tot aan de zesde verdieping een afbeelding van een mens op de wanden te zien.

De voeten starten in het souterrain en het hoofd raakt tot de zesde verdieping. Elke muur zoomt in op een klein gedeelte van de mens: een stukje voet, rug, hand of hoofd. Nadat gezondheidswetenschappen in april naar Gebouw MF verhuisde, zitten alle afdelingen op het gebied van ‘Brain, Body & Behaviour’ bij elkaar. De nieuwe muurkunst moet de identiteit van de gebruikers van het gebouw weergeven en de samenwerking binnen het gebouw benadrukken.

De identiteit staat in het teken van het samenspel tussen het brein, het lichaam en het gedrag. Op iedere locatie zie je één ingezoomd lichaamsdeel, dat symbool staat voor de rijke diversiteit aan feiten en data die mensen hier onderzoeken. Uitgezoomd vormen de lichaamsdelen een volledig mens: het grotere geheel waar het onderzoek uiteindelijk om draait.

De oplettende kijker ziet dat de lichaamsdelen zijn opgebouwd uit kleine pixels in de vorm van drie kleine iconen. Voor iedere pijler (brain, body en behaviour) zijn zes iconen ontworpen, dus 18 in totaal. De iconen zeggen wat over de drie pijlers. Op deze manier wordt zichtbaar dat brain, body en behaviour altijd een samenspel van alle drie is, ook binnen een lichaamsdeel.