Google Chat als veilig alternatief voor WhatsApp-groepen

29 april 2021
Overleggen met je studiegenoten in een veilige, afgeschermde omgeving? Dat kan in Google Chat. Veel studenten maken nog gebruik van WhatsApp-groepen om informatie en bestanden uit te wisselen met studiegenoten. WhatsApp is echter geen goed beveiligde omgeving, waardoor hackers gemakkelijk met een nepaccount de groepen binnenkomen om bijvoorbeeld gegevens en bestanden te stelen. Google Chat is een veilig alternatief met alle functionaliteiten die je nodig hebt.

Op Google Chat log je je in met je VU-account en creëer je net als in WhatsApp een chatgroep om te overleggen met je studiegenoten. Google Chat is een beveiligde en afgeschermde omgeving, waar mensen van buiten de VU niet zomaar binnenkomen. Hierdoor komt ongewenst gedrag in chatgroepen minder vaak voor en als dit toch gebeurt, kan gemakkelijker worden achterhaald door wie. Ook zijn je gegevens en bestanden er goed beveiligd.

Een bijkomend voordeel is dat je alle onderdelen van Google Workspace bij de hand hebt. Zo kun je in één omgeving bestanden uitwisselen, mails versturen en de chatfunctie Google Chat gebruiken. Je kunt het zowel in de app als in je browser gebruiken.

Een ander veilig alternatief om met anderen van de VU in contact te blijven is Microsoft Teams. Als student heb je toegang tot het Office365-pakket, inclusief Teams. Ook deze applicatie biedt veel mogelijkheden om veilig met elkaar in contact te blijven.