Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Faculteitsvereniging EOS kan weer studenten samenbrengen

4 oktober 2021
Hoe organiseer je evenementen voor studenten in deze tijden van hybride onderwijs en coronaregels? We spraken met Daniel van Dijk, voorzitter van EOS. EOS is de faculteitsvereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De vereniging organiseert sinds begin dit jaar weer fysieke activiteiten, waarbij ze rekening houden met de geldende maatregelen.

Wat hebben jullie aan het begin van dit academisch jaar georganiseerd?

Aan het begin van het academisch jaar was EOS op zoek naar een manier om activiteiten te organiseren met een balans tussen veiligheid en plezier. De studenten zijn dit jaar erg belangrijk voor EOS. Na de pandemie en de online lessen voelen studenten van de faculteit zich niet meer zo betrokken. EOS heeft geprobeerd de interactie tussen de studenten te verbeteren door een avond te organiseren in Club Atelier in Amsterdam. Het was erg leuk om weer zoveel mensen te zien. We hadden veel ruimte op het terras van Club Atelier en konden zo'n 85 studenten ontvangen, zowel master- als bachelorstudenten. Zowel Club Atelier als de studenten vonden het een goede gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Hoe hebben jullie rekening gehouden met de coronaregels? 

Voor de veiligheid van de studenten moesten we ons houden aan de regels van Club Atelier. Aan elke tafel mochten maximaal 4 personen zitten. Daarnaast werd aangeraden op je plek te blijven zitten. Je mocht alleen staan en lopen als je drankjes wilde bestellen of naar het toilet wilde gaan.   

De locatie moest om 00:00 sluiten dus we besloten iedereen te vragen om 23:45 te vertrekken zodat Club Atelier nog wat tijd had om te sluiten. Zowel de medewerkers van Atelier als wij als bestuur hielden iedereen in de gaten om er zeker van te zijn dat iedereen het naar zijn zin had, terwijl ze rekening hielden met de regels. 

Wat zijn de plannen van EOS voor de komende maanden, nu de coronaregels wat versoepeld zijn?

In de komende maanden zijn we van plan om meer evenementen in de stad te organiseren, want dat is nog niet toegestaan in onze ledenlounge. We hebben een activiteit gepland voor de tweedejaarsstudenten van FSW om de campus beter te leren kennen. We organiseren ook een kick-off feest om de start van het jaar te vieren. Het wordt een silent disco en de studenten moeten een geldige QR-code hebben. Ook plannen we onze zakelijke activiteiten gedurende het jaar in fysieke vorm in plaats van de online variant van vorig jaar. 

Waar kijken jullie naar uit komend jaar?

Wij als bestuur kijken uit naar alle activiteiten. Ons doel is om studenten weer mogelijkheden te geven om nieuwe mensen van de faculteit te ontmoeten en meer interactie met elkaar te hebben op de VU of bij de activiteiten in de stad. Onze belangrijkste activiteit van het jaar is het eindfeest. We zijn ervan overtuigd dat onze commissie al hun creativiteit zal inzetten om ervoor te zorgen dat het feest een magische avond wordt. We hopen allemaal dat we de studenten een jaar kunnen geven dat ze niet zullen vergeten en dat we de studenten samen herinneringen kunnen laten maken!