Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Eredoctoraat van Open Universiteit voor Erik Scherder

3 juni 2021
De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Als vooraanstaand onderzoeker hecht Erik Scherder groot belang aan onderwijs en weet hij een breed publiek te bereiken met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied. Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de dies natalis van de Open Universiteit op vrijdag 24 september 2021 in Heerlen.

Wetenschap toegankelijk maken
In de wetenschap heeft Erik Scherder ruimschoots zijn sporen verdiend. De focus van zijn onderzoek ligt op het effect van bewegen op de gezondheid van de hersenen. In 2016 ontving hij de Betto Deelmanprijs vanwege 'zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland'. De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat vooral haar waardering laten blijken voor de bevlogenheid waarmee Erik Scherder wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maakt. Met zijn onderwijs, boeken voor volwassenen én kinderen, media-optredens, tv-programma’s en de populaire app Ommetje bereikt hij een bijzonder groot publiek.

Inspirerend voorbeeld
Rector magnificus prof dr. Theo Bastiaens: 'Het toegankelijk maken van wetenschap sluit naadloos aan bij waar wij als Open Universiteit voor staan. Ook prijzen wij het grote belang dat hij hecht aan evidence based onderwijs en de wijze waarop hij onderzoek doet: in teamverband en met een grote nadruk op de maatschappelijke effecten ervan. Zijn loopbaan is een inspirerend voorbeeld voor onze studenten. Hij is begonnen als fysiotherapeut en is op latere leeftijd psychologie gaan studeren. Prof. Scherder is echt iemand die het belang van een leven lang ontwikkelen symboliseert en in zijn werk vooral ook nadruk legt op gezondheidsbevordering. Kortom we hebben zoveel argumenten om dit eredoctoraat aan hem uit te reiken. Ik ben dan ook bijzonder trots en verheugd dat Erik Scherder dit in ontvangst wil nemen.'

Uitreiking
Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 37e dies natalis van de Open Universiteit op vrijdag 24 september 2021 in Heerlen. Erepromotor is prof. dr. Lilian Lechner, hoogleraar Gezondheidspsychologie.