Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Elementaire Deeltjes 75: De Bijbel

2 december 2021
VU-hoogleraar Bert Jan Lietaert Peerbolte medeauteur van Elementaire Deeltjes 75: De Bijbel

Vandaag is in de reeks Elementaire Deeltjes nummer 75 over De Bijbel verschenen. VU-hoogleraar Bert Jan Lietaert Peerbolte en PThU-hoogleraar Klaas Spronk bundelen hierin hun kennis en beschrijven de Bijbel als een historische, religieuze en culturele brontekst van de westerse beschaving. Het gaat in op de ontstaansgeschiedenis, op de soms verwarrende inhoud van de Bijbelboeken en op Bijbelvertalingen uit het heden en verleden. Het behandelt de belangrijkste verhalen en passages en laat zien hoe boeiend, meeslepend en weerbarstig de teksten zijn.

Belangrijkste boek

De Bijbel is een van de invloedrijkste boeken ter wereld. Het Oude en Nieuwe Testament fascineren en inspireren tot op heden mensen in synagogen en kerken, maar zeker ook daarbuiten. Lietaert Peerbolte: “Lang niet iedereen groeit op met de Bijbel en toch is dit boek voor iedereen van belang. Daarom is een korte inleiding als deze, vanuit wetenschappelijk perspectief, voor alle lezers van de Bijbel onontbeerlijk.”

Reeks Elementaire Deeltjes

Elementaire Deeltjes maakt kennis toegankelijk voor een breed publiek. Het lezen van een Elementair Deeltje is dé manier om snel van alles te weten te komen over een onderwerp. Elementaire Deeltjes is een serie handige en handzame inleidingen, die antwoord geeft op de vraag: ‘Hoe zit dat nou eigenlijk?’

Meer informatie

https://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/elementaire-deeltjes-75-de-bijbel/