Dies Natalis gaat door, receptie en opening NU gebouw afgelast

10 november 2021
Het College van Bestuur heeft tot haar grote teleurstelling en na uitgebreid beraad besloten de receptie na de Dies Natalis op donderdag 11 november niet door te laten gaan. De Dies Natalis zelf gaat ongewijzigd door, maar de receptie waarin tevens de opening van het NU gebouw zou plaatsvinden, is afgelast.

De toenemend zorgelijke coronasituatie doet een beroep op onze verantwoordelijkheid. Ook onze sterke verbondenheid met Amsterdam UMC vraagt van onze universiteit een extra verantwoordelijke opstelling.

De universiteit beperkt zich op dit moment tot activiteiten die verbonden zijn aan onderwijs en onderzoek. Een academische plechtigheid hoort daar wel bij, een receptie niet.

De aula is vrij toegankelijk. Uiteraard hebben wij er alle begrip voor als u zelf besluit de Dies Natalis online bij te wonen via de VU-website.

We verheugen ons er nog steeds op om samen de Dies te vieren. Het programma zal doorgaan, inclusief de diesrede van Sandjai Bhulai, het afscheid van de oud-rector Vinod Subramaniam, het uitreiken van een eredoctoraat aan Marleen Stikker en een korte presentatie van de nieuwe rector, Jeroen Geurts.

Hetzij in de aula of online: u bent van harte welkom!