Davide Iannuzzi benoemd als Chief Impact Officer VU Amsterdam

15 november 2021
Het College van Bestuur is verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van 1 januari 2022 Davide Iannuzzi wordt benoemd als Chief Impact Officer (CImO) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In deze rol zal hij op strategisch niveau aanspreekpunt en aanjager zijn voor de valorisatie en het versterken van het subsidieklimaat op de VU. Iannuzzi gaat invulling geven aan de VU strategie om valorisatie verder te ontwikkelen tot een gelijkwaardige derde kerntaak naast onderwijs en onderzoek. Hij zal hierbij de ambities en activiteiten op drie niveaus met elkaar verbinden: Pan-Amsterdams, VU-breed en facultair.

Davide Iannuzzi , hoogleraar experimentele natuurkunde, combineert uitstekende academische prestaties op het gebied van onderzoek en subsidieverwerving met een bewezen staat van dienst op het gebied van valorisatie-initiatieven. Zo is hij op dit moment directeur van het Demonstrator Lab Amsterdam. Iannuzzi is creatief en ondernemend, heeft een uitstekende band met studenten en onderzoekers en beschikt over sterke externe connecties waarmee hij ook het netwerk van de VU kan aanboren en vergroten.

Mirjam van Praag: ‘Wij zijn zo blij met Davide’s bereidheid om leiding te geven aan de realisatie van onze ambities op impact, ondernemend en externe onderzoekssubsidies. Hij is een prettig mens, vooraanstaand wetenschapper én ondernemer met ervaring als faculteitsbestuurder (Beta) met de portefeuille ‘valorisatie’, Wij zijn ervan overtuigd dat hij ervoor kan zorgen dat de VU samen met andere partijen op basis van onderwijs en onderzoek meer maatschappelijke impact creëert. We verheugen ons enorm op de samenwerking.’

Davide Iannuzzi: "“Ik ben vereerd om de VU in deze nieuwe rol te dienen, en voel de verantwoordelijkheid die dat meebrengt. Onze onderzoekers verdienen meer kansen om impact te genereren met de kennis die ze creëren en het wordt mijn taak daarvoor de juiste condities te scheppen. Ik heb de eer te werken met fantastische collega’s binnen faculteiten en diensten die ondersteuning bieden. Samen krijgen we dit voor elkaar!”

De benoeming van Davide Iannuzzi is voor vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog eens 4 jaar.