CS studenten in top 10 van NXP EMEA Autonomous Driving Cup

1 juni 2021
Vijf teams van bachelorstudenten Computer Science hebben onlangs deelgenomen aan de wedstrijd voor autonoom rijden van NXP. De opdracht was het ontwerpen en programmeren van een miniatuurauto die autonoom taken kan uitvoeren, zoals obstakels omzeilen en racen op een onbekend parkoers.

Met veel plezier kunnen we nu bekendmaken dat twee teams, Non Sequitur (Jop Zitman, Tiberiu Iancu en Cristian Iozu) en Clown Fiesta (Hugo van Wezenbeek en Thomas Nieuwenhuis), de top 10 hebben gehaald. Ze eindigden respectievelijk op de achtste en zesde plaats. Een derde team, GVB West (Stijn Sluis, Tijmen Verhoef en Stijn Winter), behaalde de twaalfde plaats.

Dat lijkt misschien een kleinigheid, maar dit is echt een bijzondere prestatie, aangezien er honderd teams uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) deelnamen en onze teams er bij een eerdere poging niet in slaagden tot het eind van de race op de baan te blijven.

Alle studenten volgden het minorvak Project Autonomous Driving en behoorden tot de meest enthousiaste studenten van de eerstejaarsvak Pervasive Computing. Beide vakken worden gecoördineerd door Natalia Silvis-Cividjian, docent bij de vakgroep Informatica.

Vanwege de coronabeperkingen werden alle evenementen in plaats van in Parijs en München lokaal georganiseerd bij de universiteiten. Het lokale evenement bij de VU vond plaats op 15 april en verliep probleemloos, dankzij de Bètagroepen Electrical and Mechanical Engineering, Bètapartners en Bèta/VU Campus Serviceteams. We zijn erg trots op alle onze VU-teams en we verheugen ons erop volgend jaar zowel nieuwe als ervaren deelnemers te verwelkomen. Meer informatie over de autowedstrijd van NXP en de uitslagen vind je hier.