CIT-podcast met Pieter Coppens

28 oktober 2021
Tijdens de nieuwste podcast van het Centrum voor Islamitische Theologie gaat Sem van Vliet in gesprek met Dr. Pieter Coppens over zijn onderzoek naar Koranexegese.

Pieter Coppens is als assistant professor Islamitische wetenschappen verbonden aan het CIT aan de Vrije Universiteit. Zijn onderzoek focust op de geschiedeins van Koranexegese en de geschiedenis van het Soefisme. In 2018 heeft hij een VENI-beurs ontvangen voor zijn project over de ontstaansgeschiedenis, groei en ontwikkeling van Salafi Koranexegese sinds de 19e eeuw.

CIT-podcast

Het Centrum voor Islamitische Theologie (CIT) is onderdeel van de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De CIT-podcast is een platform waar leden, alumni en studenten het gesprek aangaan over hun onderzoek, onderwijs, ervaringen en studie naar de islam in het algemeen. De CIT-podcast is een co-creatie van VU Campusradio en het CIT.

De podcast beluister je hier: www.vucampusradio.nl/shows/de-cit-podcast