Charlotte van Goch wint scriptieprijs Stichting Beer impuls

30 september 2021
Charlotte van Goch en vakgroep privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam winnen landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls

De landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls is gewonnen door Charlotte van Goch en de afdeling privaatrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam. Charlotte onderzocht wat de visie van verzekeringsprofessionals op het letselschadeproces is, wat de behoeften van slachtoffers van letsel zijn en hoe dit zich verhoudt tot bevindingen uit slachtofferonderzoek.

Voor haar onderzoek voerde Van Goch literatuuronderzoek uit over de behoeften van slachtoffers en interviewde zij verzekeringsprofessionals, waarvoor zij door haar begeleider en de jury van Beer Impuls geloofd werd. ‘’Deze interviews worden mooi en volgens de regels van de kunst geanalyseerd en gerapporteerd, en vormen de bouwstenen voor goed onderbouwde eigen suggesties en opvattingen’’, aldus scriptiebegeleider Arno Akkermans. Door de jury werden de interviews als moedige bijdrage beschouwd voor het doen van aanbevelingen voor verbetering van het schaderegelingsproces, op basis van procedurele rechtvaardigheid, de mogelijkheden van herstelrecht en een meer proactieve houding van verzekeraars.

Stichting Beer impuls stimuleert onder andere de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor het rechtsgebied aansprakelijkheid en personenschade.