Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Boek Executive Teamcoaching in top 10 managementboek

5 februari 2021
Het boek Executive Teamcoaching dat in januari is uitgekomen, staat op positie 2 in de top 100 over leiderschap bij managementboek.

Het boek, geschreven door Yvonne Burger en Mieke Reidinga, is in eerste instantie bedoeld om hun kennis te delen met collega’s. Het heeft enige tijd in de top 10 met als hoogste positie enkele dagen op nummer 2 gestaan van Managementboek.nl

Mieke Reidinga: "Wat ontzettend leuk dat we nu al een aantal dagen in de top 10 staan van managementboek! Dank aan alle lezers, graag horen we jullie reacties want we verwerken deze graag in een volgend boek. Fijn om onze kennis over het werken met leiderschapsteams te mogen delen!"

Recensie

Jaap Boonstra geeft zijn recensie over het boek over Executive teamcoaching, :

In onze dynamische en onzekere wereld staan bestuurders en directieleden voor de lastige opgave om mensen in hun organisatie richting te geven en inspiratie te bieden. Deze opgave vergt het onderhouden van relaties met externe spelers die dikwijls tegengestelde verwachtingen hebben en allerlei eisen stellen.

Het verlangt het uitwerken van een toekomstvisie waarbij de toekomst onzeker is. En het stelt eisen aan bestuurders en directieleden om spanningen onder ogen te zien en productief te maken. Dit kan gaan om een spanning tussen waar de organisatie nu staat en naartoe gaat. Het kan ook gaan om spanningen tussen spelers in de eigen organisatie en spanningen in het directieteam zelf. Leiders moeten conflicterende belangen hanteren, een weg zoeken in onzekerheid, samenspel organiseren, veranderingen realiseren, en hun mensen gemotiveerd houden.

Yvonne Burger en Mieke Reidinga kennen de complexe wereld van bestuurders en directieleden, en ze hebben compassie voor leiderschapsteams aan de top van organisaties. Ze hebben oog voor spanningen, machtsconflicten, onzekerheden in besluitvorming en de persoonlijke schaduwpatronen van leiders. Met hun boek Executive Teamcoaching in de praktijk leveren de auteurs een bijdrage aan leiderschapsteams die uitgaan van onderling vertrouwen en openheid, en waarin de teamleden zich richten op de ontwikkeling van het eigen team en de organisatie waaraan ze leiding geven. Het is een belangwekkend boek voor mensen die bestuurders en leiders willen ondersteunen bij het in balans houden van hun organisatie, hun team en zichzelf.

In deel 1 van hun boek geven de auteurs een prachtige doorkijk in de wereld van executive teams met alle spanningen die zich daarbij voordoen. Dit deel is een feest van herkenning waarbij aandacht is voor complexiteit, macht, conflict, besluitvorming, verantwoordelijkheid, eenzaamheid en de impact van leiderschapsteams op de cultuur en het voortbestaan van een organisatie. Het eerste deel bevat een prachtig overzicht van schaduwpatronen van leiders die onder druk naar boven komen. Zoals jaloezie, eigendunk en dominantie. Ook is er aandacht voor negatieve patronen in teams zoals rivaliteit, agressie, onveiligheid en vermoeidheid. Vanuit de kenmerken van executive teams komen de auteurs tot een helder overzicht wat het coachen van executive teams anders maakt dan andere vormen van coaching. Uit dit overzicht blijkt dat executive teamcoaching niets is voor angsthazen, maar ook niets voor helden met een te groot ego.

Lees de hele recensie op managementboek.nl 

Bezoek het Center for Executive Coaching