Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Black Heritage Night met Martin Luther King Lezing

27 september 2021
Amsterdam was eeuwenlang het centrum van de handel in tot slaaf gemaakten. Dit slavernijverleden is te weinig bekend. Donderdag 28 oktober vanaf 19.00 uur staan we tijdens Black Heritage Night op de Vrije Universiteit Amsterdam stil bij deze duistere bladzijden uit het verleden, maar vieren we ook zwart erfgoed in de Martin Luther King Lezing van Jennifer Tosch, de expositie ‘Constructing Space’ en de vertoning van de documentaire ‘King: A filmed record...Montgomery to Memphis’.  

Jennifer Tosch spreekt over dit verzwegen perspectief in onze geschiedenis. Het Nederlandse geschiedenisonderwijs is gericht op Nederland en Europa. Maar het perspectief van tot slaaf gemaakten ontbreekt. Tosch wil mensen een bredere blik geven. We praten door over de Martin Luther King Lezing met Mitchell Esajas en Jessica de Abreu onder leiding van journalist Nicole Terborg

Maar er is nog meer. De genomineerden voor de Martin Luther King Spoken Word wedstrijd brengen hun teksten ten gehore. De jury onder leiding van de Vrije Schrijver van de VU, Babs Gons maakt later op de avond de winnaar bekend. 

In de expositie ‘Constructing Space’ bevragen studenten de koloniale banden van de erfgoedcollecties en trekken dit naar het heden en kunstenaarscollectief Circus Andersom presenteert hun onderzoek naar diversiteit, angst en verlangen binnen de VU. 

Voor het eerst zal in Nederland de drie uur durende documentaire ‘King: A filmed record...Montgomery to Memphis’ te zien zijn. John Leerdam, directeur van de Black Achievement Month, geeft een inleiding op de film.  

Een veelzijdig programma van de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met Black Achievement Month, Stichting Martin Luther King Lezing, Justice & Peace, New Urban Collective, Rialto VU en VUvereniging!

Het volledige programma vind je hier

 (Foto: UPI/From the film poster: King: A Filmed Record...Montgomery to Memphis)