Billy van Zoomeren University Research Fellow 2021-2022

5 oktober 2021
Aan Gerben Meynen is een University Research Fellow (URF) toegekend. Deze zal in het academisch jaar 2021-2022 vervuld worden door Billy van Zoomeren.

Het URF-programma is een blijk van waardering aan excellente wetenschappers van de VU. Deze wetenschappers mogen een student van hun keuze belonen met een University Research Fellow. Billy: “Ik vind dit een fantastische kans om dichter bij de wereld van het onderzoek te komen, en wetenschap in actie te kunnen zien! Ik kijk uit naar een leerzaam en interessant jaar.” Zij zal Meynen onder meer ondersteunen in de onderwijstaken rondom de opleiding Philosophy: Bioethics and Healthaan de VU en in zijn Vici-toegekende onderzoek. Billy volgt de masters Philosophy: Bioethics and Health bij Filosofie aan de VU en Nutrition and Health aan Wageningen University & Research, en interesseert zich vooral in leefstijl, (bio)ethiek en bewustwording. Naast een brede interdisciplinaire achtergrond, heeft zij al werkervaring in het universitair onderwijs en de medische sector.

Meynen is hoogleraar Ethiek, in het bijzonder bio-ethiek, bij de afdeling Filosofie. Onlangs heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hem een Vici-beurs toegekend voor onderzoek naar verantwoord gebruik van neurotechnologie om recidive te verminderen. Naar aanleiding hiervan heeft Meynen een URF mogen voordragen.