Anne-Marie Slotboom presenteert onderzoeksrapport in Aruba

12 oktober 2021
Afgelopen week presenteerden hoogleraar Criminologie Anne-Marie Slotboom (VU) en Prof. Jan Hendriks (UvA) het onderzoeksrapport "Quality of Life of Aruba Youth" tijdens een afsluitend symposium in Aruba. Na afloop overhandigden ze het onderzoeksrapport aan de Minister van Justitie en Sociale Zaken (Rocco Tjon) en de Minister van Onderwijs (Endy Croes).

De aanleiding voor het onderzoek zijn de grote zorgen over de ontwikkeling van de kinderen op het eiland. Er heerst behoefte om evidence based beleid te maken. Anne-Marie en Jan ontwikkelden een screeningslijst voor de Arubaanse schooljeugd. ‘’We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het monitoren van de jeugd en gegevens te genereren die weer voor jeugdbeleid ingezet kunnen worden’’, aldus Anne-Marie.

Anne-Marie en Jan streven naar vervolgonderzoek met de ontwikkelde ‘Aruban Youth Monitor’. ‘’We willen dit onderzoek graag voortzetten, waarbij we op alle basisscholen en in de toekomst ook op alle middelbare scholen op Aruba deze jeugdmonitor inzetten’’.