Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Acht VU economen in de ESB Economentop 40

23 december 2021
Al jaren publiceert ESB in december een ranking van de Nederlandse economen die in de afgelopen vijf jaar het best gepubliceerd hebben in de internationale, wetenschappelijke gepeerreviewde tijdschriften. Dit jaar staan er acht VU economen in de Economentop 40.

De nummer 1 van vorig jaar, Albert Menkveld, mag zich ook dit jaar de best publicerende econoom van Nederland noemen. Op nummer 2 staat dit jaar arbeidseconoom Bas van der Klaauw. Ook Andre Lucas, Utz Weitzel, Pieter Gautier, Jos van Ommeren, Siem Jan Koopman en Erik Verhoef staan weer in de top 40. In de overkoepelende institutenranking staat VU Amsterdam daarmee op een mooie derde plaats. 

De Economentop is gebaseerd op alle gepubliceerde gepeerreviewde artikelen van Nederlandse economen tussen januari 2016 en december 2020. In totaal publiceerden deze economen 5.617 artikelen. Dat zijn er meer dan in de economentop van vorig jaar (5.280, een stijging van 6,4 procent). Nederlandse economen publiceren goed en worden veel geciteerd, wat duidt op een nuttige bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe kennis.