6 september Opening Academisch Jaar: geluk & veerkracht

28 juli 2021
We starten het nieuwe collegejaar met de Opening Academisch Jaar. Het thema is dit jaar geluk en veerkracht van jongeren, speciaal van studenten. Wat doet de coronacrisis met hun welzijn? Wat hebben zij nu nodig? VU-alumna Jacobine Geel gaat hierover in gesprek met vier toonaangevende VU-hoogleraren: Heleen Riper, Arne Popma, Hein Daanen en ‘geluksprofessor’ Meike Bartels.

Ook roepen we oudere generaties én onszelf als universiteit op te investeren in jongeren. ''Zij zijn niet alleen de toekomst, we kunnen ook zoveel van ze leren'', zegt VU-voorzitter Mirjam van Praag in haar keynote. Kijk maar eens naar onze eigen betrokken talenten. Wat dacht je van de studenten van VU@ease die medestudenten een luisterend oor bieden? De winnaars van de Kuyper Award met hun app die verslavingsgevoeligheid meet? De leiders van New Urban Collective die jongeren ‘empoweren’ of VU-dreamteam ProFit, dat zich inzet voor en fitte campus.

Laat je op 6 september verrassen door onze inspirerende studenten en gasten. Zij laten je zien hoe je na een lang crisisjaar weer veerkrachtig opstaat. En geniet van een column en spoken word van Vrije Schrijver Babs Gons, onder muzikale begeleiding van Shishani Vranckx.

Let op! Vanwege de coronamaatregelen kunnen we je helaas niet op de VU campus ontvangen. Maar je bent van harte welkom om de feestelijke opening van het academische jaar online bij te wonen!

Het volledige programma vind je op vu.nl/oaj. Je kunt je daar ook aanmelden. Of doe dat nu meteen. Had je je eerder al aangemeld voor Aula of livestream? Dan hoef je dat niet nog eens te doen. Je ontvangt 6 september een link naar de livestream.

Ik meld me aan

Bekijk het volledige programma