Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Realisatie van datagedreven waarde: een continu proces

10 februari 2020
KIN onderzoeker promovenda Wendy Günther deelt graag haar belangrijkste inzichten uit haar proefschrift.

In de afgelopen jaren is er veel hype geweest rondom ‘big data’ en analytics. Men beschouwt data niet langer als slechts IT-gerelateerde bijproducten, maar als bronnen van informatie die daadwerkelijk van strategische waarde kunnen zijn. Managers hopen dat investeringen in datagedreven initiatieven uiteindelijk grote positieve voordelen met zich meebrengen. De werkelijkheid is vaak minder rooskleurig: organisaties worstelen met dergelijke initiatieven en de voordelen blijven veelal uit.

In mijn onderzoek focus ik mij op hoe organisaties data effectief op een strategische manier kunnen inzetten. Aan de hand van drie studies heb ik voor mijn proefschrift onderzoek gedaan naar de fundamentele keuzes die organisaties moeten maken, de rol van data in het creëren van strategische kansen én uitdagingen, en de invloeden van verschillende belanghebbenden wanneer organisaties waarde willen realiseren met data.

Daarbij heb ik niet alleen rekening gehouden met economische waarde, maar ook met sociale waarde. Naar aanleiding van deze studies die zijn uitgevoerd bij het KIN Center for Digital Innovation deel ik graag drie belangrijke lessen. 

Meer interesse? Lees dan hier verder over deze drie belangrijke lessen in dit artikel op Privacyweb.nl.

Auteur: Wendy Günther