Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Brigitte de Graaff benoemd tot Global Director IMA

10 juni 2020
Het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA) heeft per ingang van 1 juli 2020 de nieuwe Global Directors benoemd. Tot deze selectie van Global Board members behoort ook VU-docente en PhD-kandidaat Brigitte de Graaff.

Het IMA is wereldwijd de leidende organisatie op het gebied van accountants en financial professionals in business. Meer dan 100 jaar geleden werd het IMA opgericht in de VS om de professie van management accounting te bevorderen. Inmiddels is het IMA uitgegroeid tot een globale organisatie met meer dan 125,000 leden verspreid over ruim 150 landen. De verantwoordelijkheid voor IMA’s governance ligt bij de Global Board of Directors.

Om kennis en kwaliteit binnen het vakgebied te vergroten biedt het IMA het CMA (Certified Management Accountant) certificaat aan, wat geldt als een internationale kwaliteitsbenchmark op het gebied van management accounting. De VU heeft al sinds 1990, als eerste buiten de VS, het Executive Education CMA-programma op de kalender staan, waarbij deelnemers worden voorbereid op het afleggen van dit internationale examen. Sinds 2019 wordt ook een Engelstalige variant van dit programma aangeboden op de VU, welke wordt geleid door Brigitte de Graaff. In september 2020 gaat de volgende CMA-cursus onder leiding van Brigitte weer van start.

Brigitte’s werkzaamheden voor het CMA-programma aan de VU – naast haar rol als promovendus bij de Controllersopleiding - alsmede haar vrijwillige inzet voor de permanente educatie van CMA’s via het IMA Amsterdam Chapter, hebben geleid tot haar benoeming tot Global Director. Ze zal daar plaatsnemen in de Volunteer Leadership Committee. De benoeming geldt voor een periode van twee jaar.