Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Belangrijke mijlpaal in AACSB-accreditatie

15 maart 2019
De VU School of Business and Economics werkt momenteel aan het behalen van de AACSB-accreditatie. Het eerste zelfevaluatierapport, een belangrijke stap in dit proces, is onlangs goedgekeurd door de AACSB.

Geaccrediteerde business scholen moeten voldoen aan zeer strenge kwaliteitsnormen en staan ​​algemeen bekend als de beste business schools ter wereld. Daarom trekken ze de beste studenten aan, lokaal en internationaal. We zijn erg blij dat we deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt!

Op vrijdag 15 maart vierden we dit positieve nieuws van AACSB met al onze collega's van de VU School of Business and Economics met taart en een toespraak van decaan Arjen van Witteloostuijn.

De AACSB is in wezen een kwaliteitsborgingsmodel. Het meet systematisch de manier waarop leerdoelen worden bereikt. Kwaliteit wordt niet zozeer bepaald door opmerkingen van studenten in hun evaluaties, of de NSE, of door slaagcijfers voor een examen, hoe belangrijk ze ook zijn. De AACSB meet kwaliteit eerder door te kijken naar het aantal studenten dat een bepaald leerdoel onder de knie heeft en de maatregelen die VU School of Business and Economics neemt om dit te verbeteren. Dit vraagt ​​om een ​​andere manier van denken en werken.

De gehele procedure moet in de loop van 2021 worden afgerond met een succesvolle accreditatie.