FGB-promovenda Gusta Tavecchio wint Robbert Dijkgraaf Essayprijs

Gusta Tavecchio heeft afgelopen dinsdagavond tijdens het Gala van de Wetenschap de Robbert Dijkgraaf Essayprijs gewonnen na het recordaantal van 120 inzendingen. Zij wist iedereen te raken met de manier waarop ze een persoonlijk verhaal met de wetenschap vervlocht, om tot een verrassende conclusie te komen.

30-11-2018 | 17:27

T181130_GustaTavecchio_200avecchio werkt op de faculteit met het levensverhaal in lessenseries die sturen op studiesucces. Centraal in  haaronderzoek staat de methode van de narratieve pedagogiek die is ingezet bij interventies gericht op het vergroten van studiesucces van eerste generatie studenten, in het bijzonder niet-westerse allochtone studenten. In haar essay ‘Witte vlekken, zwarte vlekken’ beschrijft zij op bijzondere wijze haar ervaring als patiënt tijdens haar herstel van een herseninfarct op 26-jarige leeftijd.

Gala van de wetenschap
Sinds 2011 wordt jaarlijks het Gala van de Wetenschap georganiseerd. Tijdens een avondvullend programma leggen topwetenschappers uit wat ze weten, wat ze niet weten, welke vragen ze komende jaren gaan beantwoorden en wat hun zoektocht betekent in het dagelijks leven. Dit jaar is voor de zevende keer de Robbert Dijkgraaf Essayprijs uitgeleverd met het thema: ‘Weten wat we nog niet weten.’ Het winnende essay van Tavecchio is nu te lezen in New Scientist en Folia en de winnaar krijgt een prachtige prijs: een professionele schrijf- of presenteertraining.