Weekend van de Wetenschap 2017

Het VU/VUmc Weekend van de Wetenschap was weer een groot succes. Zo’n 2500 bezoekers van jong tot oud vonden hun weg naar de meer dan 50 activiteiten. We zijn trots op de enthousiaste wetenschappers, artsen en studenten die zelfs de jongste bezoekers nieuwsgierig maakten naar hun vak en/of studie.

Een moeder van een bijna 4 jarige deelde op social media:
“Wat was het weekend van de wetenschap leuk op de VU! En wat fijn dat alle (jonge) wetenschappers zo de tijd en moeite namen om onze bijna 4 jarige antwoord te geven op al haar vragen.
Toen we haar vroegen wat haar favoriete onderdeel was, antwoordde ze ALLES!!!"

De dag begon met een inspirerend kindercollege van Erik Scherder. De bezoekers maakten kennis met de nieuwe VU-robot Pepper, staken fikkie in het Brandlab, gingen op rondleiding door het simulatiecentrum VUmc, beslisten mee met de rechter, leerden hacken, bouwden in Minecraft en fietsten mee met het Human Power Team.

Lees het artikel in VUmagazine

Bekijk de sfeerimpressie van VU-vlogger Loïs

Een impressie in foto’s (foto’s Caren Huygelen)

Weekend van de Wetenschap VU