Programma 7 september 2018

Film Weldi (trailer)
Mohamed Ben Attia, Tunesie 2017, Engels ondertiteld.

De middelbare Riadh uit Tunesië wil niets dan goeds voor zijn 19-jarige zoon Sami. De schok is dan ook groot als deze op een dag naar Syrië is afgereisd om zich aan te sluiten bij een jihadistische beweging. Riadh legt zich daar niet bij neer en doet er alles aan om zijn zoon terug te krijgen, ongeacht de rampzalige financiële gevolgen die dat heeft.

17.30 Dak open
19.00 Optreden Dafne Holtland
20.40 Inleiding Weldi door filosoof Marjan Slob
20.45 Film: WELDI
22.30 Filmgesprek met filosoof Marjan Slob
23.00 Einde avond

Filmgesprek onder leiding van Marjan Slob
Marjan_SlobNa afloop van de film gaat Marjan Slob met jou en andere kijkers in gesprek. Zij is columnist voor De Volkskrant en heeft verschillende colleges over film en filosofie gegeven, onder meer aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Welke vragen komen bij je op tijdens het kijken van deze film? Waarom radicaliseerde deze jongen? Had dat voorkomen kunnen worden?  Wat leren we van de film?

Optreden van Dafne Holtland
  Dafne Holtland1
Jarenlang trok Dafne met haar succesvolle band Zazí langs de Nederlandse theaters, toerde langs de westkust van Amerika en stond in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Charles Aznavour.  Haar liedjes zijn onderzoekend en oprecht, dromerig en liefst hoopgevend.

Menu van de dag

Proeverijtje uit de Noordafrikaanse keuken met onder andere bulgur salade, fatoush salade, rode bieten salade, pide brood, falafel en kikkererwten stoof.
Let op: Je kunt alleen pinnen. Heb je een allergie? Meld dit uiterlijk een dag van te voren via ontheroofff@vu.nl.

bestel_kaartjes

• Reguliere tickets €12,50 | €19,50 (met eten)
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,00 | €12,50 (met eten)
  • Speciale actie voor medewerkers VU €10,50 (altijd met eten)