Programma 6 september 2018

Film Supa Modo (trailer)
Likarion Wainaina, Kenya/Duitsland 2018, Swahili en Kikuyu met Engelse ondertiteling

Het 9-jarige Keniaanse meisje Jo wil heel graag ook eens een superheld zijn, net als in de film. Maar ze is heel ziek en ze wordt ook niet meer beter. Als haar toestand verslechtert, besluiten haar dorpsgenoten haar wens te laten uitkomen. Jo wordt...Supa Modo! in dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut zien we hoe de ware magie niet schuilt in het superheldendom maar in gemeenschapszin en de onvoorwaardelijke bereidheid iets aardigs voor elkaar te doen.

Het Amsterdamse publiek beloonde deze film met een 9.1.

17.30 Dak open
19.00 Optreden Bird in a glasshouse
20.40 Inleiding Supa Modo door filosoof Marjan Slob
20.45 Film: SUPA MODO
22.00 Filmgesprek met filosoof Marjan Slob
22.30 Einde avond

Filmgesprek met filosoof Marjan Slob
Na afloMarjan_Slobop van de film gaat Marjan Slob met jou en andere kijkers in gesprek. Ze is columnist voor De Volkskrant en heeft verschillende colleges over film en filosofie gegeven, onder meer aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie.
Wat heeft Supa Modo je te vertellen? Welke scènes en thema’s resoneren bij jou na het zien van de film?

Optreden Bird in a glasshouseBird in a glasshouse1
Bird in a Glasshouse is een Amsterdamse singer-songwriter en one-woman-band met haar viool, stem en elektronische apparaten.Bird’s muziek is een mix van pop, jazz, triphop en elektronische muziek. Op het podium staat ze omringd door haar instrumenten en apparaten in een geluidenkeuken, waaruit ze live opgenomen loops tevoorschijn tovert. Het wordt voor je neus gemaakt.

Menu van de dag
Polenta uit de oven, geroosterde zomergroentes en (vegetarische) gehaktballetjes
Let op: Je kunt alleen pinnen. Heb je een allergie? Meld dit uiterlijk een dag van te voren via ontheroofff@vu.nl.

bestel_kaartjes

• Reguliere tickets €12,50 | €19,50 (met eten)
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,00 | €12,50 (met eten)
  • Speciale actie voor medewerkers VU €10,50 (altijd met eten)