Programma 4 september 2018

Film  Sergio & Serguéi (trailer)
Ernesto Daranas, Cuba 2017, Spaans met Engelse ondertiteling.

In 1991 valt de Sovjet-Unie uiteen. Kosmonaut Sergei Krikaljov in het ruimtestation Mir vraagt zich af of er nu nog geld is om hem terug naar de aarde te brengen. Via de radio maakt hij contact met Cubaan en communist Sergio. Wat kan Sergio doen? Sergio zoekt hulp bij Peter, een van zijn radiocontacten. Maar Peter is een 'kapitalistische' Amerikaan… Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Dit gegeven inspireerde de Cubaanse regisseur Ernesto Daranas tot het maken van deze intrigerende, soms hilarische komedie.

17.30 Dak open
19.00 Optreden Ferdous Arachid
20.00 Talkshow: Helden in de Connected World met schrijver Annelies Verbeke en mediahistoricus Alec Badenoch
20.45 Film: SERGIO & SERGUÉI
22.15 Einde avond

Talkshow Helden in de Connected World
In de Koude Oorlog was de wereld verbonden in de strijd tussen Rusland en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, was er behoorlijk veel uitwisseling tussen de communistische en kapitalistische staten. Vrije Schrijver van de VU, Annelies Verbeke, gaat in gesprek met mediahistoricus Alec Badenoch over beroemde helden uit de media van die gepolariseerde tijd. Voertaal van deze talkshow is Engels.

Annelies_Verbeke
Annelies Verbeke is de Vrije Schrijver van de VU. Ze studeerde Nederlandse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en debuteerde met de roman Slaap (2013). Halleluja, haar meest recente boek uit 2017, een verhalenbundel, is zeer lovend ontvangen. Het won de J.M.A. Biesheuvelprijs en de Cutting Edge Award. Verbeke maakt zich al jaren sterk voor het korte verhaal en de verhalenbundel. Als Vrije Schrijver gaat ze korte verhalen verzamelen aan de VU.

Tijdens het VU On The Roofff gaat Annelies Verbeke in gesprek met gasten over Connected World.
Alec Badenoch
Alec Badenoch is mediahistoricus. Hij is hoogleraar Transnationale Media en bekleedt de bijzondere leerstoel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij universitair docent Media and Cultural Studies aan de Universiteit Utrecht.

Optreden Ferdous ArachidFerdous Arachid1
Ferdous Arachid is een 25-jarige Afghaans-Nederlandse rapper geboren in Kabul. Op zijn negende begon hij met het schrijven van rapteksten en is daar nooit meer mee gestopt. Onder het pseudoniem DSI-BEL haalde Ferdous tienduizenden streams op radiofaryad.com. Naast het rappen heeft Ferdous Culturele Antropologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en schrijft hij blogs, columns, verhalen en poëzie.

Menu van de dag
Jambalaya – rijst gerecht uit de Creoolse keuken. Keuze uit vegetarisch of met kip.
Let op: Je kunt alleen pinnen. Heb je een allergie? Meld dit uiterlijk een dag van te voren via ontheroofff@vu.nl.

bestel_kaartjes

• Reguliere tickets €12,50 | €19,50 (met eten)
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,00 | €12,50 (met eten)
  • Speciale actie voor medewerkers VU €10,50 (altijd met eten)
emptyempty
emptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyempty

emptyTopbanner_Roofff_2018

Meer informatie over programma 5 t/m 7 september vind je hieronder.