VU On the Roof Film Festival 2019

Begin het collegejaar op het dak van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanaf grote hoogte kijken we naar de stad en onze samenleving in vier films uit de wereldcinema. Eerwraak, vruchtbaarheidsprogramma’s van de overheid, de kans om alles opnieuw te doen maar dan anders en de onmogelijke verwachtingen ten aanzien van vrouwen. Het zijn vier filmthema’s die onze kijk op de maatschappij veranderen. Kom van 3 tot en met 6 september 2019 naar de 8e editie van het VU On The Roof Film Festival.

Programma Programme in English

Dinsdag 3 september Divino Amor
Woensdag 4 september  De keuze van Grunberg, Vrije Schrijver van de VU: The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover - UITVERKOCHT
Donderdag 5 september El viaje extraordinario de Celeste Garciá - UITVERKOCHT
emptyVrijdag 6 september Re Loca

De film van woensdag is gekozen door de Vrije Schrijver van de VU, Arnon Grunberg. De andere films zijn geselecteerd uit het World Cinema Amsterdam.

emptycompilatiebeeld

Locatie
Dak van de Vrije Universiteit, 16e verdieping VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.
We rekenen op mooi weer. Regent het toch? Dan verplaatst het programma naar binnen.

17.30 uur: dak en bar open en eten | 19.00 uur: aanvang programma.

Tickets
Vanaf 1 augustus zijn er kaartjes te koop. De verkoop sluit om 16.00 uur op de dag van de vertoning. Daarna is alleen verkoop aan de deur mogelijk. Pinnen is mogelijk.

Partners
Het VU On The Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, Cultuurcentrum VU Griffioen, Filmtheater Rialto in samenwerking met VUvereniging, Filmtechiek en Il Caffè.

foto Arnon Grunberg: © Sander Voerman