MARTIN LUTHER KING Lezing

MARTIN LUTHER KING LEZING

Met zijn toespraken en geweldloze verzet enthousiasmeerde Martin Luther King velen en wist hij bruggen te slaan en verzet weg te nemen. In 1965 ontvangt King aan de VU het eredoctoraat in de Sociale Wetenschappen, drie jaar later wordt hij in Memphis, Tennessee doodgeschoten. Ter nagedachtenis aan zijn werk en ter inspiratie voor de heersende tijdsgeest organiseert Stichting Martin Luther King Lezing – een initiatief van Justice and Peace Nederland en de Vrije Universiteit Amsterdam - jaarlijks de Martin Luther King Lezing.

De Martin Luther King Lezing wordt in 2019 georganiseerd door de VU, Stichting Martin Luther King Lezing, VUvereniging, Justice and Peace, Respect Education Foundation en Verus.

Dr. Martin Luther King
Martin Luther King neemt zijn eredoctoraat in ontvangst op de Vrije Universiteit Amsterdam