Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Welzijn en corona

Laatst gewijzigd op 10 december 2021
Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. Dat merk je ook als medewerker van de VU. Als je gedwongen thuiswerkt, of juist met weinig andere collega’s op de campus werkt in een vitale of bedrijfskritieke functie.

In een sterk veranderde en onzekere situatie als deze is het niet vreemd dat je je anders voelt dan je gewend was. Het is goed om daar met je collega’s over te praten. Ook, of misschien wel juist, als je ze niet meer op de VU tegenkomt. Als je ervaringen met elkaar deelt zal je merken dat je niet de enige bent die tijd nodig heeft om zich aan te passen.

Behalve collegiaal contact kun je met vragen of voor advies en hulp ook terecht bij de hieronder genoemde deskundigen en hulplijnen.

Raadpleeg ook de Helpmatrix VU om te zien bij wie je terecht kunt met vragen.

Welzijn en corona

 • HR-adviseur

  De HR-adviseur van je faculteit of dienst is je eerste aanspreekpunt voor vragen rond werk en personeelszaken, en kan je zo nodig helpen doorverwijzen naar andere deskundigen. Bekijk hier het overzicht van de adviseurs

 • Bedrijfsarts

  De bedrijfsarts is ook beschikbaar als je niet ziek(gemeld) bent, voor een gesprek over je gezondheid in relatie tot het werk. Dat heet een preventief of arbeidsomstandighedenspreekuur. Vanwege de coronacrisis werken ook de bedrijfsartsen thuis, en vinden spreekuren telefonisch plaats. Je kunt een afspraak maken via het secretariaat Arbo & Milieu: 020 - 59 89008 (op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur) of secretariaat.amd@vu.nl.

 • Bedrijfsmaatschappelijk werk

  De bedrijfsmaatschappelijk werker kan begeleiden bij (dreigende arbeidsongeschiktheid door) psychosociale problemen. Vanwege de coronacrisis werkt ook de bedrijfsmaatschappelijk werker thuis, en vinden gesprekken telefonisch plaats. Je kunt een afspraak maken via het secretariaat Arbo & Milieu:  020 - 59 89008 (op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur) of secretariaat.amd@vu.nl.

 • Regisseur Loopbaancoaching

  De regisseur loopbaancoaching kan bij individuele loopbaan- of coachingsvragen bemiddelen tussen jou en een pool van externe loopbaancoaches. Heb je vragen over je loopbaan? Of wil je met behulp van coaching bepaalde zaken verbeteren in je werk of in je huidige thuiswerksituatie zoals bijvoorbeeld work-life balance, prioritering of persoonlijke effectiviteit? Neem dan contact op met Lidy Stassen lidy.stassen@vu.nl of tel: 020-5985406, voor een intakegesprek (telefonisch of via Skype). In deze corona-tijd gaan externe begeleidingstrajecten online gewoon door. Lees meer

 • Zingeving in corona-tijd

  Hoe kunnen we zin ervaren in corona-tijd? Een team van medewerkers die ervaring hebben met het begeleiden van vragen rond zingeving, is beschikbaar voor korte gesprekken, eenmalig of met een zekere regelmaat. Lees meer

 • Vertrouwenspersonen

  De vertrouwenspersoon kan ondersteuning bieden bij ongewenst gedrag. Onder ongewenst gedrag wordt verstaan: discriminatie, (seksuele) intimidatie/druk, stalking, pesten, agressie en geweld. Vanwege de corona-crisis werken ook de vertrouwenspersonen vanaf huis, en vinden gesprekken telefonisch plaats.

  Een afspraak kan je maken met:

  Centrale vertrouwenspersonen personeel:

  Decentrale  vertrouwenspersonen:

  Overzicht centrale en decentrale vertrouwenspersonen