Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Hybride Onderwijstheater

Laatst gewijzigd op 21 september 2021
Activeer studenten met een professioneel verzorgd, live gestreamd college. Het Hybride Onderwijstheater van de VU Onderwijswerkplaats bevindt zich in ruimte 4A-51 van het NU-gebouw. De zaal beschikt over een grote displaywand, diverse presentatiemiddelen, goede verlichting en goed geluid.

Een regisseur/technicus van de VU Onderwijswerkplaats helpt je bij het maken van een professioneel uitziend live gestreamd college. Je wordt ondersteund bij het opzetten van een van de volgende scenarios:

 • Hybride of gestreamd hoorcollege
 • Duo-presentatie
 • Zittend college (moderator, interviewer)
 • Rondetafelcollege (debat)

De regisseur schakelt tussen verschillende camera's en andere videobronnen zodat de docent, de live aanwezigen en de deelnemers op afstand elkaar optimaal kunnen zien en verstaan.

De dienst is gratis voor VU-docenten. De capaciteit is beperkt, dus reserveer tijdig!

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Neem contact met ons op

  Neem om te beginnen contact met ons op en bespreek je idee met onze regisseur/technicus. Stuur simpelweg een e-mail naar onderwijswerkplaats@vu.nl. Het intakegesprek zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

 • Stap 2: Boek je college(s)

  Boek je college(s) via het boekingsformulier. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Als je studenten wilt uitnodigen, informeer hen dan dat slechts tien studenten het college in het Onderwijstheater kunnen bijwonen (tijdens coronatijden, na coronatijden kunnen ongeveer 30 studenten aanwezig zijn). Zorg ervoor dat ze aanwezig zijn door ze een boeiend script voor de lezing aan te bieden. De regisseur kan hierbij ondersteuning bieden.

 • Stap 3: Bereid je voor

  Werk aan je plan. Kies een van de standaardscenarios. Begin met het maken van een script voor je live sessie: wanneer ga je presenteren, wanneer ga je vragen stellen aan de studenten in de zaal en/of online, wanneer ga je Zoom break-out rooms gebruiken etc. Het script helpt de technicus en de student-assistent om de juiste koers te bepalen.

  Zorg ervoor dat het college boeiend is voor zowel de tien studenten in de zaal als die online. Als extra toevoeging is het mogelijk om sessies op aparte schermen op te nemen waarin de online studenten en de studenten die in de zaal aanwezig zijn, kunnen samenwerken.

  Vervolgens neemt u contact op met de regisseur om uw idee verder uit te werken en doorloopt u het script scène voor scène.

 • Stap 4: Geef het hybride college

  Meld je ten minste 30 minuten voor het begin van je lezing in zaal NU 4A-51, zodat er voldoende tijd is voor instructies en repetitie.

  Zorg voor nette kleding zonder strepen of patronen: effen kleuren zijn het best geschikt voor op beeld.

  Het is mogelijk om de sessie op te nemen.

Maak gebruik van onze expertise

Een docent geeft hybride college met online studenten en 4 studenten op locatie

Kunnen wij je helpen?

Bezoekadres

Nieuw Universiteitsgebouw
NU 1A-25
De Boelelaan 1111
1081HV Amsterdam

Stel een vraag