Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderwijs online en opnemen

Laatst gewijzigd op 27 augustus 2021
Met ingang van 6 september vinden de meeste onderwijsactiviteiten na lange tijd weer plaats op de campus.

De leerzame ervaringen van het huidig academisch jaar nemen we ook mee. We hebben ervaren hoe digitale innovaties ons helpen ons onderwijs beter in te richten. We groeien verder in het activerend onderwijs met de inzet van blended learning. Een deel van het onderwijs zal daarom ook volgend jaar online gegeven worden, ondersteund met digitale tools. Als universiteit kunnen we zo hoogwaardig en toekomstbestendig onderwijs bieden aan onze huidige én toekomstige studenten.  

Omdat er bij de onderwijsactiviteiten niet meer dan 75 studenten in een zaal plaats mogen nemen, zal een deel van de onderwijsactiviteiten hybride plaatsvinden: max 75 studenten kunnen het college op de VU bijwonen, de overige studenten volgen dit online. 

Op deze pagina verwijzen we je door naar informatiepagina's over online onderwijs en faciliteiten, zoals didactische en technische tips voor het verzorgen van online onderwijs, het organiseren van tentamens op afstand en het opnemen van korte kennisclips in daarvoor speciaal ingerichte onderwijsruimtes.  

Onderwijs online en opnemen

 • Didactische en technische tips

  Didactische en technische tips voor het verzorgen van online / hybride onderwijs staan op de Canvas-pagina’s Online Education. Daar vind je bijvoorbeeld informatie over hoe je cohesie creëert onder studenten, welke tools je kunt inzetten en meer.  

  Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina.

 • Tentamens op afstand organiseren

  Wil je meer informatie over het organiseren van tentamens op afstand? Kijk dan op de Canvaspagina Toetsen in tijden van Corona

  Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina

  Heb je andere vragen? Kijk op Canvas of op onder Doceren en Corona, bij de Q&A. 

 • Onderwijs opnemen op de VU campus

  Op de VU zijn onderwijsruimtes speciaal ingericht om opname van bijzondere onderwijsvormen te faciliteren. Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina. Wil je gebruik maken van een onderwijsstudio, dan moet je reserveren. Voor meer informatie over de onderwijsstudio’s klik hier

  Voor meer informatie over onder meer videogebruik in het onderwijs, kun je contact opnemen met het Audiovisueel Centrum