Green Office VU - Tabitha Saliba en Kaylee Zournas

Green Office gaat voor groen. We kijken met een kritische maar open blik naar de VU en haar omgeving. Wat kan beter en wat kan schoner?

Green Office is een groeiende onderneming die met een frisse blik naar de toekomst kijkt. Opgericht en gerund door studenten, voor iedereen op de VU en alles rondom de VU. “We zijn er voor studenten die onderzoek willen doen naar duurzaamheidsvraagstukken, maar we willen ook dat het onderwijs zelf verduurzaamt. Dat kan bijvoorbeeld door meer aandacht in vakken te besteden aan onderwerpen als sociaal ondernemen, milieu of duurzaamheid. We pleitten ervoor dat hiervoor ook een minor wordt ontwikkeld. Bovendien zetten we ons in voor een bewuste campus. Denk aan zonnepanelen en vegetarische opties in het restaurant.”

“Daarnaast houden we ons bezig met het thema community. Daarmee bedoelen we niet alleen de VU community, maar ook externe communities, zoals de Zuidas.

We gaan daarbij voor inclusiviteit, want daarmee bereiken we onze plannen voor de lange termijn, namelijk meer duurzaamheid, intensiever verduurzamen. We werken samen met studenten, docenten en organisaties binnen en buiten de VU. Dat alles om onze boodschap zo breed mogelijk te verspreiden.

Zo zien we graag dat studenten niet alleen binnen de VU een dagje vlees overslaan, maar hopen we dat iedereen die gewoontes mee naar huis zal nemen en ze doorgeeft aan familie en vrienden.”

Green Office staat niet alleen voor groene energie en recyclen. Hun ambities gaan verder dan dat. Green Office wil awareness creëren rond Community Service. “Iets voor een ander kunnen betekenen en iets “terug geven” aan de samenleving. We willen studenten laten zien dat ze hun academische kennis in kunnen zetten om de samenleving te verbeteren. Rond dit thema organiseren we filmvertoningen, colleges, zetten we ons in op middelbare scholen en organiseren we uitjes naar sociale ondernemingen.”

“Ondanks dat we een orgaan van de VU zijn, kijken we kritisch naar onze universiteit. Met die instelling haalde de VU in 2015 de derde plaats in de SustainaBul-ranking!”

Sinds april 2015 is de Green Office te vinden in een nieuw kantoor in het hoofdgebouw van de VU. “We staan altijd open voor nieuwe ideeën en gemotiveerde studenten. Loop even bij ons binnen in HG KC-18!”