Na je studie verder in het buitenland

VSBfonds beurs

Met een VSBfonds beurs kun je na afronding van je opleiding aan de VU in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. De VSBfonds beurs is bedoeld voor studenten die hun bachelor of masterstudie aan de VU afronden tussen 1 maart 2018 en 31 december 2019. Studenten die aan het AUC afstuderen kunnen zich ook aanmelden indien er collegegeld aan de VU is betaald.

Zie hier voor alle voorwaarden en informatie rondom de aanvraag van een VSBfonds beurs.

Voor meer informatie over de VSBfonds beurs en de procedures op de VU kun je bellen of e-mailen:       
Henny Smit
020-5986086
VSBfonds@vu.nl

Prins Bernard Cultuurfonds

Talentvolle afgestudeerde academici (MA) uit alle disciplines kunnen in aanmerking komen voor het Prins Bernard Cultuurfondsbeurs, om zo een verdere stap te zetten naar een toekomst als wetenschapper.

De Cultuurfondsbeurzen zijn bedoeld voor vervolgopleidingen in het buitenland met een minimale duur van een jaar - die leiden tot een tweede Mastertitel of een aanverwante graad - of voor vervolgonderzoek in het buitenland met een minimale duur van drie maanden.

Zie hier voor alle voorwaarden en informatie rondom de aanvraag van een Prins Bernard Cultuurfondsbeurs.

Voor meer informatie over de Prins Bernard Cultuurfonds beurs kun je bellen of e-mailen:       
020 - 520 6130
info@cultuurfonds.nl

EUI-programma

Het Europees Universitair Instituut (EUI San Domenico di Fiesole, Florence, Italië) is een internationaal instituut voor postdoctoraal onderwijs en onderzoek. Het doctoraalprogramma bereidt onderzoekers voor op het schrijven en verdedigen van een proefschrift. Voor het academische jaar 2019-2020 stelt de Nederlandse overheid tien beurzen beschikbaar aan studenten om een vierjarig doctoraalprogramma te volgen. Eind januari 2019 sluit de deadline voor het onderzoeksprogramma van het Europees Universitair Instituut in Florence.

Het onderwijs- en onderzoeksprogramma bestaat uit vier disciplines:
• geschiedenis en cultuurwetenschappen
• economische wetenschappen
• rechtswetenschappen
• politieke en sociale wetenschappen

Het EUI-programma ontvangt veel beursaanvragen voor onderzoek op het gebied van politieke en sociale wetenschappen en stimuleert aanvragen in te dienen die binnen de andere drie disciplines vallen.

Meer informatie
Informatie over de aanvraagprocedure en het downloaden van het aanvraagformulier is te vinden op de website van het Europees Universitair Instituut.

Algemene informatie over het EUI-programma.