Het succes van een impactvolle bijeenkomst

Ken je die lange vergaderingen en sessies waarbij aan het eind van de dag maar weinig concrete resultaten behaald zijn? Of de workshops en trainingen waarbij het onduidelijk was naar welk doel je werd begeleid, waarom je überhaupt aanwezig moest zijn? Hoeveel toegevoegde waarde leverde die bijeenkomst eigenlijk op, of was het verspilling van tijd en energie? Vergaderingen, heisessies, workshops, trainingen: ze hebben met elkaar gemeen dat een groep mensen bij elkaar komt met een doel en een beoogd resultaat. Om tot een plan te komen, helderheid te krijgen over de stand van zaken, kennis uit te wisselen. Maar wordt dat ook bereikt? Terwijl een impactvolle bijeenkomst juist leidt tot gedeelde inzichten, verbeterde samenwerking, helderheid in een gezamenlijke visie en/of versterking van draagvlak. Als jij dit wilt bereiken, is deze training voor jou gemaakt!

We doorlopen de volledige cyclus van het ontwerpen, voorbereiden en faciliteren van bijeenkomsten. We behandelen hoe je een sterke methodologische basis creëert, een programma ontwerp en een passende agenda opmaakt. We gaan als groep actief aan de slag met activerende werkvormen, gedragsverandering en feedback en passen die direct toe middels cases en praktijkvoorbeelden. Onze missie is dat je de training verlaat met een rijke dosis kennis, praktische handvatten en de ervaring dat je kunt vertrouwen op je eigen kwaliteiten als ontwerper en facilitator van moeiteloos impactvolle bijeenkomsten.

Deze training wordt gegeven door twee professionele facilitators van GroupMapping. GroupMapping ontwerpt en faciliteert al meer dan 10 jaar samenwerking binnen grote en kleine organisaties. Ze doen dit door het gezamenlijk vormgeven van gedragen strategieën, het faciliteren van grote en kleine organisatieveranderingen en het geven van trainingen. Organisaties als Arcadis, DSM en Heineken gingen je al succesvol voor.

Voor een speciaal tarief van €550,- biedt de VU namens GroupMapping deze training voor VU-alumni aan. Niet-alumni betalen een tarief van €850,-.

Aanmeldbutton

De theorie wordt als 'pre-read' van te voren verstrekt. De theorie over de workshop-onderwerp, groepsdynamica, interventiemethoden en het gesprek met de opdrachtgevers is van te voren beschikbaar. Op deze manier hoeven we tijdens de training niet te lang stil te staan bij de theorie.

Facilitatietraining in vijf avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur

Dinsdag 7 meiDinsdag 14 meiDinsdag 21 meiDinsdag 28 meiDinsdag 4 juni
Introductie van de deelnemers & verduidelijking doelstellingIntroductie verschillende werkvormenMeeting met de opdrachtgeverSuccesvol presenteren van het ontwerp van de interactieve sessie aan de opdrachtgeverWerkvormen zelf faciliteren: per groepje één werkvorm voorbereiden en faciliteren
Theorie achter basismodellen voor werkvormenHandvaten voor het uitvoeren van succesvolle interactieve sessiesEerste ontwerp van de interactieve sessieAan de hand van de feedback aanpassingen maken op het ontwerp van de interactieve sessieReflecteren & 'lessoned learned'
De theoretische basis van o.a.:
- Faciliteren
- Groepsdynamica
- Interventiemethoden
Theorie: succesvolle meeting met de opdrachtgeverTweede meeting met opdrachtgeverWerkvormen uitwerken & voorbereidenAfsluiting & teruggrijpen op doelstellingen

Voorbereiden meeting met de opdrachtgeverAan de hand van verkregen inzichten tweede iteratie van interactieve sessie

Data en aanmelden

DataDinsdag 7 mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei en 4 juni 2019
LocatieVrije Universiteit - Amsterdam
Prijs: alumni€550
Prijs: niet-alumni€850
DeelnemersMaximaal 20
MateriaalDe theorie wordt vooraf verstrekt als 'pre-read'

Aanmeldbutton