Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Internationaal Rumi Jaar: Love in Times of Crisis

11 mei 2023 19:00 - 22:00

Openbare lezing & dialoog met Esin Çelebi Bayru, kleindochter uit de 22ste generatie van Mevlana Djālaluddīn Rūmī.

Wat kunnen wij leren van de universele boodschap van Rumi over medemenselijkheid in tijden van crisis waarin gevraagd wordt om mededogen, solidariteit en eensgezindheid?

In het kader van het Internationale Rumi Jaar 2023 vindt een bijeenkomst plaats ter ondersteuning van de noodhulpprogramma’s bij de recente aardbevingen in Turkije. Dit evenement wordt opgeluisterd door Esin Çelebi Bayru, kleindochter uit de 22ste generatie van Djālaluddīn Rūmī.

De organisatie is in handen van: de Internationale Mevlana Stichting Nederland, het VU Diversity Office, Student Association Anatolia en het Yunus Emre Instituut in samenwerking met het Rijksmuseum.

Gisteren was ik schrander, dus wilde ik de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs, dus verander ik mezelf. Rumi

In dit Internationale Rumi Jaar gedenken we dat het 750 jaar geleden is dat Rumi deze wereld verliet (1207-1273). Zijn universele boodschap, zijn leringen en zijn mystieke verzen zijn nog meer van kracht en belang dan voorheen. Ze zijn een bron van hoop en inspiratie voor de mensheid om bruggen te slaan tussen generaties, landen, religies en wetenschappen. We worden geconfronteerd met wereldwijde crisissen van aardbevingen, klimaatcrisis, oorlogen en vluchtelingenstromen.

Wat kunnen we leren van de universele boodschap en het werk van Rumi in het omgaan met de crisissen van deze tijd over veerkracht, mededogen, solidariteit en eensgezindheid?

“Alles wat in ons leven gebeurt biedt ons de mogelijkheid om iets over onszelf te leren, tenminste als we bereid zijn dit te zien. Het is een weg van het vinden van kennis over het in evenwicht brengen van de innerlijke en uiterlijke aspecten van ons leven. Dit evenwicht draagt ons verder. Dit is wat we leren van Hazrat Mevlana (Rumi). ” Uit het boek Love is Something Beautiful, van Esin Çelebi Bayru.

Mevrouw Çelebi Bayru is vice president van de International Mevlana Foundation, in Konya, Turkije. In haar boek

‘Love is Something Beautiful’ schrijft ze over het rijke familie erfgoed voortkomend uit de geschiedenis van de Mevlevi traditie. Haar missie is de leringen en het spirituele erfgoed van Mevlana Rumi door te geven aan de volgende generatie.

We zullen bijeenkomen in het auditorium van de VU, te Amsterdam voor de lezing van Esin Çelebi Bayru die opgevolgd wordt door een dialoog met de aanwezigen, ingeleid door haar dochter Azra Kumcuoğlu.

Nadien is er gelegenheid het gesprek informeel voort te zetten met een drankje en een hapje.

Je bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

In het werkelijke bestaan is er alleen Eenheid. Rumi

Dit evenement is deel van een groter programma ter ondersteuning van de noodhulpprogramma’s voor de aardbeving in Turkije. Het geheel bestaat uit een excursie naar het ‘Turkse Kabinet’ en de “Draaiende Derwisjen’ collectie in het Rijksmuseum en een lezing & dialoog aan het Yunus Emre Instituut, Amsterdam. Dit alles in het kader van het Internationale Rumi Jaar 2023.  

Programma

Speaker: Esin Çelebi Bayru

Date: 11 May 2023

Time: 19:00-22:00 (18:30 welcome at reception hall Campuszijde & De Boelelaan)

Adress: Hoofdgebouw VU | De Boelelaan 1105 | Amsterdam

Registration: You can register through this link.

Free entrance including drink & bite.

Over Internationaal Rumi Jaar: Love in Times of Crisis

Startdatum

  • 11 mei 2023

Tijd

  • 19:00 - 22:00

Georganiseerd door

  • International Mevlana Foundation The Netherlands, VU Diversity Office, NEWConnective, Student Association Anatolia, the Yunus Emre Institute and in collaboration with the Rijksmuseum.

Taal

  • Engels

Love Is Something Beautiful

Love Is Something Beautiful

Donatie: dit is een op donaties gebaseerd ondersteuningsprogramma voor de aardbevingen in Turkije. De eerste 100 donaties boven de 10 euro krijgen het gesigneerde boek ‘Love is Something Beautiful’ van Esin Çelebi Bayru. Alle donaties gaan naar educatieve doeleinden voor de jonge slachtoffers van de aardbeving in Turkije.