Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

AnimatieMaakMarathon

11 oktober 2023 10:00 - 17:00

Wegens groot succes vindt op woensdag 11 oktober de tweede editie van de AnimatieMaakMarathon plaats! Op deze dag leer je alles over het maken van animaties om jouw onderwijs een boost te geven.

De AnimatieMaakMarathon wordt georganiseerd door VU CTL, de Universiteitsbibliotheek, ROC van Amsterdam - Flevoland en de landelijke Werkgroep Open Leermaterialen.

Animatie leeft
Animaties zijn op allerlei manieren toe te passen in het onderwijs: om iets uit te leggen, studenten een opdracht te geven, te complimenteren met een 'job well done' of om je docententeam op een leuke manier voor te stellen met avatars. Digitale leeromgevingen kunnen vaak best wat kleur gebruiken!

Nog mooier is het om jouw animaties zo te maken dat iedereen er iets aan heeft. Denk aan inhoudelijke onderwerpen die docenten binnen hetzelfde vakgebied kunnen gebruiken, over het leren van soft skills die alle studenten moeten beheersen, een pitch om je onderzoek of project onder de aandacht te brengen of hoe je een tool moet gebruiken. En die dan open delen op bijvoorbeeld YouTube.

Leer animaties optimaal in te zetten
Afgelopen editie kwamen honderd deelnemers uit instellingen uit het hele land bijeen om te leren over animaties. Deze editie gaan we dat herhalen én een stap verder brengen. Leer tijdens de presentaties hoe je animaties optimaal inzet in je onderwijs en ga in de ontwerpateliers aan de slag met het creëren of optimaliseren van je eigen animaties. Zowel beginners als gevorderden zullen hun draai kunnen vinden. 

Doe mee aan de wedstrijd (gesloten)
Ondertussen zijn er al veel mooie animaties door jullie ontwikkeld. Deel via het inschrijfformulier je zelfgemaakte onderwijsanimatie en wie weet: misschien win jij wel de prijs ‘Beste Animatie van Nederland!’.
Let op: je had tot en met zondag 24 september de tijd om je animatie aan te leveren.

Programma

10:00-10:15 uur – Opening
10:15-12:30 uur – Workshops
12:30-13:30 uur – Lunch
13:30-16:00 uur – Workshops

Bekijk het uitgebreide programma

Over AnimatieMaakMarathon

Startdatum

  • 11 oktober 2023

Tijd

  • 10:00 - 17:00

Locatie

  • Nieuwe Universiteitsgebouw
  • Vrije Universiteit Amsterdam

Adres

  • De Boelelaan 1111
  • 1081 HV Amsterdam

Taal

  • Nederlands