Programmagasten
Babs Gons | Vrije Schrijver
Spoken word is de favoriete literaire vorm van de Vrije Schrijver Babs Gons. Zij schrijft ook korte verhalen, artikelen en columns. Zij is lid van de Academie van Kunsten en ontving vele prijzen. In haar Abraham Kuyper Lezing met de titel Ik draag mijn tong in mijn borst, duidt zij de hedendaagse spoken word-poëzie, met speciale aandacht voor de maatschappelijke rol van dit genre. Zij publiceerde een bloemlezing van Spoken Word teksten onder de titel Hardop. Recent verscheen van haar hand Doe het toch maar met haar eigen teksten.
Marjolein Moorman | Wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering
Kansengelijkheid is voor Marjolein Moorman de belangrijkste drijfveer om politiek actief te zijn. Als wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering wil ze meer investeren in goed onderwijs voor kinderen die dat het hardste nodig hebben.
Wim Manuhutu | Historicus en erfgoed deskundige
Wim Manuhutu is sinds 2019 deeltijddocent politieke geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is betrokken bij verschillende initiatieven gericht op een kritisch onderzoek naar het koloniale verleden en de naweeën daarvan in de huidige Nederlandse samenleving
Shishani | Muzikant
Shishani betekent 'kroon' in een van de inheemse talen van Namibië. Shishani is een unieke veelzijdige artieste wiens muziek genres en culturen overstijgt. Ze is vocaliste, gitariste en songwriter, geliefd om haar relaxte en krachtige stem.
Onias Landveld | Spoken Word artiest
Onias Landveld is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en de voormalige stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft workshops in spoken word en (corporate) Storytelling. Het laatste doceert hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen.
Rachel Diaz | Spoken word artiest
Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter, performance artist en programmamaker. Daarnaast is zij oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo, een platform dat zich richt op intersectionaliteit en modern zusterschap. Haar doel is om jongeren en jongvolwassen kennis te laten maken met woordkunst op een non-traditionele manier.
Host
Kila van der Starre
Kila van der Starre is literatuurwetenschapper en neerlandicus (Universiteit Utrecht) en werkzaam als freelance academicus en poëziecriticus. "In mijn onderzoek richt ik mij op het gebruik en de betekenis van poëzie in het alledaags leven. Ik ben geïnteresseerd in de manier waarop mensen poëzie gebruiken en laten circuleren buiten het boek."