Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Geannuleerd - Oratie prof. dr. M. Hoogendoorn

10 december 2021 15:45

Waarom helpt kunstmatige intelligentie de arts en patiënt nog zo weinig?

Deze oratie is geannuleerd. Een nieuwe datum wordt nog vastgesteld.

Oratie door prof. dr. M. Hoogendoorn

Faculteit der Bètawetenschappen

De oratie is tevens online te volgen via http://www.youtube.com/VUBeadlesOffice

Waarom helpt kunstmatige intelligentie de arts en patiënt nog zo weinig?

AI-technieken zoals die nu ontwikkeld worden, hebben niet altijd de juiste eigenschappen om de huidige uitdagingen in de zorg aan te pakken, aldus AI-wetenschapper Mark Hoogendoorn. In zijn oratie op 10 december zal hij ingaan op de oorzaken hiervan en zal ontwikkelingen schetsen die nodig zijn om AI-technologie geschikt te maken voor de zorg. 

De gezondheidszorg brengt vele uitdagingen met zich mee, variërend van het op termijn betaalbaar houden van de zorg tot het verbeteren van de kwaliteit van behandelingen. Kunstmatige intelligentie (AI) is een techniek die zich de laatste jaren zeer snel ontwikkeld heeft en vaak genoemd wordt als een van de oplossingen voor de uitdagingen in de zorg.

“In de praktijk zien we echter nog maar op beperkte schaal oplossingen gedreven door AI, die daadwerkelijk door artsen en patiënten worden gebruikt”, zegt Hoogendoorn. In zijn oratie gaat hij in op de oorzaken hiervan, met name op één specifieke oorzaak: “AI-technieken zoals die nu ontwikkeld zijn hebben niet altijd de juiste eigenschappen om de uitdagingen in de zorg aan te pakken, terwijl ze wel heel geschikt zijn voor toepassingen in andere domeinen.” Hoogendoorn zal ontwikkelingen schetsen die wat hem betreft nodig zijn om de technieken te verbeteren en meer geschikt te maken voor de zorg. Interdisciplinaire samenwerking speelt hierbij een sleutelrol.

Over Geannuleerd - Oratie prof. dr. M. Hoogendoorn

Startdatum

  • 10 december 2021

Tijd

  • 15:45

Locatie

  • VU Aula