Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot

Nog snellere netwerkstreamingtechnieken voor Virtual Reality-toepassingen

Rufael Mekuria ontwikkelde nieuwe technieken voor tele-portatie en virtual reality toepassingen. Verschillende technieken voor compressie en transmissie zijn onderdeel van een compleet raamwerk voor nieuwe virtual reality toepassingen. In deze toepassingen kunnen gebruikers direct als zichzelf in games en virtuele werelden deelnemen. Voorbeelden van virtual reality toepassingen zijn video conferenties, telefoon gesprekken (mogelijk in een groep), tekst berichten, spelletjes en virtuele werelden. Mekuria’s nieuwe technieken zorgen voor verbeterde compressie en transmissie en vormen daarom de basis voor nieuwe VR gerelateerde media standaarden.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula

Macro-economische tijdseries

Een eeuw onderwijspacificatie

Onderwijspacificatie

Tijd: 13.30 uur uur Locatie: Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam
24-01-2017

Informatie en heterogeniteit in Macro-economie

24-01-2017

Moleculair onderzoek naar oogkanker bij kinderen

Een retinoblastoom is een erfelijke vorm van kinderkanker in het netvlies, die wordt veroorzaakt door mutaties in het RB1-gen. Irsan Kooi heeft door middel van zogenoemde 'toegepaste bioinformatica' onderzoek gedaan naar deze vorm van kanker. Kooi had het doel een betere diagnose en behandeling van retinoblastoom en andere aan RB1-gekoppelde kankers te ontwikkelen.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
25-01-2017

Ambulances sneller ter plaatse door toepassen wiskundige methoden

Wiskundige Thije van Barneveld bedacht in zijn promotieonderzoek oplossingen voor het tekort aan nabije ambulances dat ontstaat na oproepen van de dichtstbijzijnde ambulance. Hij doet dit door vrije ambulances proactief te plaatsen.

25-01-2017

Farmaceutische ontwikkeling, preklinisch onderzoek en klinische toepassing van de bot-targeting therapeutische radiofarmaceutische rhenium-188-HEDP

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula

Duurzaam watermanagement van de Nijl verbetert Egyptische economie

De bouw van de Grand Ethiopian Renaissance Dam in de Nijl, op de grens van Ethiopië en Egypte, zorgt voor meer welvaart in het stroomgebied. Door daarnaast een systeem van collectieve watergebruiksrechten toe te passen, wordt meer bovenstrooms geïrrigeerd gebied gecreëerd. En dit leidt vervolgens tot een verbetering van de Egyptische economie. Dit concludeert Kahsay Tewodros in zijn onderzoek naar het effect van klimaatverandering op de verschillende manieren om Nijlwater te verdelen over het Nijl-stroomgebied.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula